Klik hier voor de site van: Vereniging Hart voor Het Groene Venster

donderdag 19 november 2009

Stop de subsidie-bonanza voor de windmolenplaag

Stop de subsidie-bonanza voor de windmolenplaag
Het kabinet gaat door met de bouw van windmolens op land en op zee. De belastingbetalers en energiegebruikers worden zo op tientallen miljarden kosten gejaagd.

Op kosten van de belastingbetaler
“Met gezond verstand heeft het allemaal niks te maken. Met linkse illusies des te meer”, stelde VVD’er Paul de Krom afgelopen woensdagmiddag in een AO met de minister van Economische Zaken. Het kabinet wil dat in 2020, Nederland 6.000 megawatt windenergie produceert. Maar voor de productie van 950 megawatt energie uit zeemolens, betalen we straks met z’n allen al 4,5 miljard (!) euro aan subsidies en tariefsverhogingen. “Dan kan je ongeveer zelf wel uitrekenen wat die 6.000 megawatt de belastingbetaler en energieconsument gaat kosten. En dat is nog afgezien van de kosten op land”, aldus De Krom.

Een veelvoud van de Betuwelijn
Omdat we wel met z’n allen willen dat de TV, de koelkast en het licht het blijven doen, is er reservecapaciteit nodig en kunnen we geen enkele kolen of gascentrale dichtdoen. “Zonder met de ogen te knipperen wordt hier een veelvoud van de Betuwelijn uitgegeven voor… ja voor wat eigenlijk?”, vraagt De Krom zich hardop af.
De VVD verzet zich daar met hand en tand tegen. De Krom: “De VVD wil dat deze subsidie-bonanza onmiddellijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten