Klik hier voor de site van: Vereniging Hart voor Het Groene Venster

zondag 5 april 2009

Actiegroep zet strijd door.

5 apil 2009

ACTIEGROEP GAAT DOOR MET STRIJD:GIESSENBURG - De actiegroep Windmolens-Nee gaat verder in de strijd.


De actievoerders en verdere burgers van Giessenlanden en Hardinxveld-Giessendam zijn 'diep bedroefd' over het besluit dat donderdag 26 maart in de gemeenteraad van Giessenlanden werd genomen. Een grote meerderheid stemde voor de komst van drie windturbines langs de A15.

CU, CDA en PVDA als ook 1 raadslid van de VVD stemden voor het besluit. 2 raadsleden van de VVD en gemeente belangen Giessenlanden stemden tegen,

De groep hoopt dat hogerhand de bouw zal tegenhouden. Woensdag is de tienkoppige groep bijeen geweest om haar strategie te bepalen.

,,De gemeente is nog niet van ons af. Wij zullen eerst bezwaar maken tegen de verleende vergunning en het daarna hogerop zoeken,'' stelt initiatiefnemer Wouter Veldhuis.

De 21-jarige Giessenburger beseft dat eerdere acties - een protestbord langs de A15 en een flyeractie in Giessenburg en Boven-Hardinxveld - weinig effect hadden op de keuze van de raad. Publiciteit hebben we daar door wel verkregen.

,,Toch blijven we ons verzetten. Er zijn ontzettend veel inwoners die deze turbines niet willen. Het tast het uitzicht en de natuur aan. Bovendien zijn we met de betuwelijn al gedupeerd, en werd er gewoon om ons heen gelopen. Hebben we al niet genoeg troep door de Betuwelijn, A15 en MerwedeLingelijn?''

De actiegroep voelt zich in de steek gelaten. ,,De gemeenteraad moet opkomen voor de belangen van haar burgers, maar dat gebeurt niet in Giessenlanden. ''Deze boodschap werd ook donderdag 26 maart niet gehoord. De groep had in het gemeentehuis een spandoek uitgerold met de tekst 'U stemt vanavond, wij stemmen in maart 2010.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten